Sănătatea orală în vacanță: ce să nu lipsească din bagaj

Este perioada anului în care vacanța se apropie.

Atunci când ne pregătim pentru călătorie, de cele mai multe ori se întămplă fie să uităm periuța de dinți acasă, fie să nu mai acordăm aceeași atenție îngrijirii dinților. Oricât ar fi de tentant să uităm de reguli în concediu, sunt unele pe care nu este deloc bine să le ignorăm.

Obiceiurile zilnice pentru sănătatea orală ar trebui să continue chiar și atunci când sunteți în vacanță, iar setul de călătorie pentru îngrijirea orală ar trebui să facă parte din bagajul dumneavoastră de călătorie. Așadar, pe măsură ce începeți să planificați călătoria, nu uitați de sănătatea dinților dumneavoastră!

În setul de călătorie pentru îngrijirea orală este esențial să aveți periuța de dinți și pasta de dinți. Pe lângă acestea să nu uitați de ața dentară, apa de gură, în cazul în care aveți aparat dentar, de instrumentele necesare igienizăriii acestuia și de ce nu, de benzile de albire a dinților. De asemenea, cu avizul și recomandarea medicului, este necesar să aveți în bagajul dumneavoastră antialgice, antibiotice cu spectru larg în cazul apariției unei infecții la nivelul dinților.

O sănătate orală excelentă începe cu cel mai important instrument de îngrijire a dinților: periuța de dinți. Când cumpărați o periuță de dinți pentru călătorie și nu numai, căutați una care are peria moale pentru a nu deteriora smalțul și a nu răni gingiile.

Ce fel de pastă de dinți ar trebui să folosiți?

Depinde de necesitățile dumneavoastră! Unele persoane folosesc pastă de dinți pentru albire, în timp ce alte persoane folosesc pasta de dinți care protejează gingiile. O opțiune excelentă este întotdeauna să utilizați pastă de dinți cu conținut ridicat de fluor pentru a ajuta la prevenirea cariilor.

Pentru călătorie este ideal un tub mic de pastă de dinți. Dacă aveți copii mici, evitați să cumpărați pastă de dinți pentru albire pentru ei, deoarece aceasta poate conține substanțe abrazive dăunătoare, care pot fi prea puternice pentru copii.

Ața dentară

Folosirea aței dentare poate fi chiar mai importantă decât periajul dinților atunci când vine vorba de prevenția cariilor și a bolii parodontale. Ața dentară elimină placa bacteriană și tartrul, de asemenea ajută la eliminarea resturilor care rămân între dinți și gingii și nu pot fi înlăturate prin periajul dentar.

Apa de gură

Rolul principal al apei de gură este acela de a preveni unele afecțiuni ale cavității bucale, cum ar fi cariile dentare, gingivita, parodontita și respirația urât mirositoare.

Instrumente pentru aparatul dentar

Dacă aveți aparat dentar, există câteva instrumente care sunt ideale pentru curățarea dinților.

Periuța interdentară este un instrument conceput pentru persoanele care au aparate dentare. De asemenea, dușul bucal este recomandat. Folosirea dușului bucal este sigură pentru purtătorii de aparat dentar, fiind chiar un instrument indicat pentru curăţarea zonelor greu accesibile. Pe de altă parte, dușul bucal nu poate înlocui aţa dentară, de aceea se recomandă folosirea acestora împreună.

Dușul bucal se poate utiliza după fiecare masă.

Benzile de albit dinții

Una dintre soluțiile cele mai bune și rapide de a avea dinți albi și frumoși o reprezintă folosirea benzilor de albire a dinților. Chiar și în vacanță puteți avea 30 de minute timp pentru o albire rapidă a dinților.

Pentru a evita afecțiunile nerezolvate la timp care se pot agrava în zilele de relaxare, medicii noștri recomandă un control stomatologic înainte de plecarea în vacanță.  În plus, în timpul vacanțelor ca și în restul anului este necesară o igienă orală riguroasă, pentru a ne putea mândri cu un zâmbet frumos și sănătos!

Medicii stomatologi ai Clinicii Saneos vă urează o vacanță minunată și o călătorie plăcută!