Bagajul copilului în vacanță

          Călătoria cu copilul poate să fie distractivă, dar în același timp o provocare. De multe ori anumite temeri nu sunt reale. Grijile privind disconfortul copilului sunt și ele nefondate, deorece copilul se va simți în siguranță alături de părinți, oriunde ar fi.

          Cu toate acestea, pentru ca sănătatea copilului dumneavoastră să fie în siguranță, este bine ca bagajul pe care îl luați să conțină o trusă medicală cu o anumită medicație, pentru orice eventualitate.

          1. Este posibil ca în călătorie copilul să manifeste stări de febră sau dureri minore, de aceea este recomandat să aveți în bagajul dumneavoastră un termometru și Paracetamol (sirop / supozitoare) sau Ibuprofen.

          2. În special pentru copiii mai mici care sunt mai sensibili, pentru secrețiile nazale se poate recomanda serul fiziologic sau spray-ul cu apă de mare.

          3. Din cauza unor bacterii pot să apară inflamații precum otita sau dureri ale urechilor, iar picăturile calmante sunt de mare ajutor.

          4. Pentru durerile de gât este necesar să aveți în bagaj un spray bucal.

          5. În cazul unei deshidratări cauzate de vărsături sau scaune diareice sunt necesare sărurile de rehidratare orală, antidiareice și probiotice.

          6. Pentru durerile de burtică este recomandat Debridat.

          7. Siropul de ghimbir sau acadelele cu ghimbir sunt recomandate atunci când apar vărsături sau răul de mișcare.

          8. Din cauza unor reacții la anumite alimente pot să apară alergii, pentru care sunt recomandate: Aerius, Xyzal, Zyrtec.

          9. În funcție de vârsta copilului, în cazul unor înțepături de insecte sau arsuri solare se recomandă Fenistil Gel.

          10. Chiar dacă expunerea la soare nu este de lungă durată, în sezonul cald este foarte important ca o cremă pentru protecția solară să nu lipsească din bagaj. Dacă expunerea la soare este fecventă, se alege o loțiune cu un factor de protecție solară mai mare. În funcție de expunerea la soare se alege cremă pentru protecția solară cu SPF 30-50, UVA/UVB.

          11. Pentru copiii năzdrăvani (plăgi tăiate, zgâriate, înțepate) sunt necesare și recomandate comprese sterile, rivanol, Baneocin, pansamente.

          În cazul în care copilul dumneavoastră urmează un tratament pe bază de rețetă, trebuie să vă asigurați că aveți medicație suficientă pentru întreaga durată a călătoriei.

          Medicamentele se păstrează în cutiile originale cu eticheta adecvată, la o temperatură de sub 25 grade Celsius, iar siropurile, gelurile și cremele ar trebui transportate în cutii termoizolante.

          Oricâte medicamente aveți cu dumneavoastră în trusa medicală, este foarte important și necesar să solicitați un consult medical sau să luați legătura cu medicul dacă observați că este ceva în neregulă cu copilașul dumneavoastră.

          Vă dorim un concediu minunat, fără incidente!